Manja slova Veća slova RSS
KONTAKT OSOBA ZA SARADNJU S NVO-ima:

Generalna direktorica za informisanje I informatičku podršku – Nada Vojvodić
nada.vojvodic@mep.gov.meSaradnja sa NVO

06.03.2018.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri predstavnika/ce za člana/cu za učešće u Radnoj grupi za pripremu i vođenje pregovora u poglavlju 15 – Energetika

Ministarstvo evropskih poslova poziva nevladine organizacije koje se bave temama iz oblasti energetike da dostave predlog za izbor tri predstavnika/ce u sastav radne grupe za učešće u pripremi pregovora o poglavlju 15 – Energetika.

28.02.2018.

Izvještaj sa javne rasprave povodom izrade PPCG-a

U cilju pripreme Programa pristupanja Crne Gore Evropskojj uniji 2018 - 2020, Ministarstvo evropskih poslova je u periodu od 6 - 20. XI 2017. raspisalo poziv za javne konsultacije, prije objavljivanja prve verzije nacrta dokumenta, u ranoj fazi njegove pripreme.

24.01.2018.

OBAVJEŠTENJE: Javni poziv NVO-ima za člana Radne grupe za poglavlje 2 – Sloboda kretanja radnika

Na osnovu Javnog poziva koji je Ministarstvo evropskih poslova objavilo 11. januara 2018, za predlaganje predstavnika/ce nevladinih organizacija za učešće u Radnoj grupi za pripremu pregovora u poglavlju 2 – Sloboda kretanja radnika, a u skladu sa članom 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo obavještava javnost da nije bilo predloženih kandidata/kandidatkinja nevladinih organizacija za člana/članicu radne grupe...

24.01.2018.

PPCG ključna smjernica za okončanje pregovora o pristupanju

PPCG ključna smjernica za okončanje pregovora o pristupanju

Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (PPCG) 2018-2020 jedan je od najvažnijih strategijskih dokumenata i sadrži sve ključne aktivnosti čije je ispunjavanje u narednom periodu neophodno za uspješno okončanje pregovora o pristupanju EU, poručeno je na današnjem okruglom stolu.

11.01.2018.

Javni poziv NVO-ima za člana Radne grupe za poglavlje 2 – Sloboda kretanja radnika

Ministarstvo evropskih poslova poziva nevladine organizacije koje se bave temama iz oblasti socijalne politike i zapošljavanja da dostave predlog za izbor tri predstavnika/ce u sastav radne grupe za učešće u pripremi pregovora o poglavlju 2 – Sloboda kretanja radnika...

26.12.2017.

Prava osoba s invaliditetom su važna za razvoj društva

Prava osoba s invaliditetom su važna za razvoj društva

„Prava osoba s invaliditetom su važna za razvoj društva. O značaju ove oblasti najbolje govori činjenica da se u pregovorima s EU, čak 14 poglavlja na određeni način bavi pravima osoba s invaliditetom“, poručio je ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović na panel debati Temeljna prava i osobe s invaliditetom u organizaciji Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore i Ministarstva evropskih poslova.

25.12.2017.

NAJAVA: Panel debata: Temeljna prava i osobe s invaliditetom

U organizaciji Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore i Ministarstva evropskih poslova, u utorak, 26. decembra će se održati panel debata „Temeljna prava i osobe s invaliditetom“.