Мања слова Већа слова РСС
КОНТАКТ ОСОБА ЗА САРАДЊУ С НВО-има:

Генерална директорица за информисање И информатичку подршку – Нада Војводић
нада.војводиц@меп.гов.меМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

06.03.2018.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три представника/це за члана/цу за учешће у Радној групи за припрему и вођење преговора у поглављу 15 – Енергетика

Министарство европских послова позива невладине организације које се баве темама из области енергетике да доставе предлог за избор три представника/це у састав радне групе за учешће у припреми преговора о поглављу 15 – Енергетика.

28.02.2018.

Извјештај са јавне расправе поводом израде ППЦГ-а

У циљу припреме Програма приступања Црне Горе Европскојј унији 2018 - 2020, Министарство европских послова је у периоду од 6 - 20. XИ 2017. расписало позив за јавне консултације, прије објављивања прве верзије нацрта документа, у раној фази његове припреме.

24.01.2018.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Јавни позив НВО-има за члана Радне групе за поглавље 2 – Слобода кретања радника

На основу Јавног позива који је Министарство европских послова објавило 11. јануара 2018, за предлагање представника/це невладиних организација за учешће у Радној групи за припрему преговора у поглављу 2 – Слобода кретања радника, а у складу са чланом 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство обавјештава јавност да није било предложених кандидата/кандидаткиња невладиних организација за члана/чланицу радне групе...

24.01.2018.

ППЦГ кључна смјерница за окончање преговора о приступању

ППЦГ кључна смјерница за окончање преговора о приступању

Програм приступања Црне Горе Европској унији (ППЦГ) 2018-2020 један је од најважнијих стратегијских докумената и садржи све кључне активности чије је испуњавање у наредном периоду неопходно за успјешно окончање преговора о приступању ЕУ, поручено је на данашњем округлом столу.

11.01.2018.

Јавни позив НВО-има за члана Радне групе за поглавље 2 – Слобода кретања радника

Министарство европских послова позива невладине организације које се баве темама из области социјалне политике и запошљавања да доставе предлог за избор три представника/це у састав радне групе за учешће у припреми преговора о поглављу 2 – Слобода кретања радника...

26.12.2017.

Права особа с инвалидитетом су важна за развој друштва

Права особа с инвалидитетом су важна за развој друштва

„Права особа с инвалидитетом су важна за развој друштва. О значају ове области најбоље говори чињеница да се у преговорима с ЕУ, чак 14 поглавља на одређени начин бави правима особа с инвалидитетом“, поручио је министар европских послова, Александар Андрија Пејовић на панел дебати Темељна права и особе с инвалидитетом у организацији Удружења младих са хендикепом Црне Горе и Министарства европских послова.

25.12.2017.

НАЈАВА: Панел дебата: Темељна права и особе с инвалидитетом

У организацији Удружења младих са хендикепом Црне Горе и Министарства европских послова, у уторак, 26. децембра ће се одржати панел дебата „Темељна права и особе с инвалидитетом“.