Мања слова Већа слова РСС
КОНТАКТ ОСОБА ЗА САРАДЊУ С НВО-има:

Генерална директорица за информисање И информатичку подршку – Нада Војводић
нада.војводиц@меп.гов.меМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Сарадња са НВО

03.10.2017.

Листа кандидата/кандидаткиња НВО-а за члана/ицу Радне групе за 31. поглавље – Вањска, безбједносна и војна политика

На основу Јавног позива који је Министарство европских послова објавило 19. ИX 2017. године, за предлагање представника НВО-а за учешће у радним групама за припрему преговора о поглављима 31. Вањска, безбједносна и одбрамбена политика, 1.Слобода кретања робе и 13. Рибарство, а у складу са чланом 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство европских послова објављује

25.09.2017.

Јавни позив НВО-има за члана Оперативног тијела за спровођење Стратегије информисања

Министарство европских послова позива невладине организације које се баве темама из области европске интеграције, с фокусом на информисање и едукацију, да доставе предлог за избор три представника/це у састав Оперативног тијела задуженог за спровођење Стратегије информисања јавности о приступању Црне Горе Европској унији 2014-2018.

19.09.2017.

Наслов: Јавни позив НВО-има за радне групе 1. Слобода кретања робе, 13. Рибарство и 31. Вањска, безбједносна и одбрамбена политика

Министарство европских послова позива невладине организације које се баве темама из области слободе кретања робе, рибарства и вањске, безбједносне и одбрамбене политике да доставе предлог за избор по три представника/це у састав радних група за учешће у припреми преговора о поглављима 1. Слобода кретања робе, 13. Рибарство и 31. Вањска, безбједносна и одбрамбена политика.

03.08.2017.

Извјештај о спроведеним консултацијама о изради секторске анализе за утврђивање приоритетних области за финансирање пројеката и програма НВО-а у 2018.

У циљу припреме Нацрта секторске анализе за утврђивање приоритетних области за финансирање пројеката и програма НВО-а у 2018, Министарство европских послова је у периоду од 7 - 18. ВИИ 2017. организовало консултативне састанке с представницима сљедећих невладиних организација: Институт Алтернатива (ИА), Центар за развој невладиних организација (ЦРНВО), Европски покрет у Црној Гори (ЕпуЦГ), Удружење младих са хендикепом Црне Горе (УМХЦГ), Центар за демократску транзицију (ЦДТ), Политикон, Центар за грађанско образовање (ЦГО) и Центар за мониторинг и истраживање (ЦеМИ).

31.07.2017.

Одлука о изабраним кандидатима НВО за чланство у Радној групи за припрему преговора о поглављу 5 – Јавне набавке

На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист Црне Горе“, број 07/12), а у вези с Одлуком о успостављању структуре за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији (Службени лист ЦГ, број 9/12) и одлукама о образовању радних група за припрему преговора за преговарачка поглавља, а у складу с Јавним позивом невладиним организацијама за предлагање три представника/це за члана/цу Радне групе за припрему преговора о поглављу 5 – Јавне набавке од 17. ВИИ 2017, министар европских послова доноси одлуку да се за чланове Радне групе за припрему преговора у поглављу 5 – Јавне набавке изаберу…

31.07.2017.

Одлука о изабраним кандидатима НВО за чланство у секторској РГ за образовање, запошљавање и социјалне политике

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист Црне Горе“, број 07/12), а у складу са Јавним позивом невладиним организацијама за предлагање три представника/це за члана/цу секторске радне групе за планирање и програмирање Инструмента претприступне подршке 2014–2020 за сектор образовање, запошљавање и социјалне политике од 19. ВИИ 2017. године, министар европских послова доноси ОДЛУКУ да се за чланове секторске радне групе за планирање и програмирање Инструмента претприступне подршке 2014–2020 (ИПА ИИ) за сектор образовање, запошљавање и социјалне политике изаберу сљедећи кандидати…

28.07.2017.

САОПШТЕЊЕ: Активности НВО-а снаже дијалог и инклузивни приступ у процесу европске интеграције

САОПШТЕЊЕ: Активности НВО-а снаже дијалог и инклузивни приступ у процесу европске интеграције

На темељу успостављене добре сарадње с цивилним сектором, Министарство европских послова је препознао значај учешћа НВО-а у информисању грађана о процесу приступања Црне Горе ЕУ, унапређењу капацитета потенцијалних корисника за кориштење ЕУ фондова и програма Уније, изради анализа, студија и квалитативних и квантитативних истраживања јавног мњења о процесу проступања ЕУ, као и даљем унапређењу јавног дијалога са цивилним друштвом и струковним организацијама, истакнуто је на консултативном састанку са заинтересованим невладиним организацијама које спроводе активности из области европске интеграције.

20.07.2017.

Јавни позив заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма НВО

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист Црне Горе“, бр 7/12) и Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, бр 12/12) Министарство европских послова расписује Јавни позив заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у тим областима.

19.07.2017.

САОПШТЕЊЕ: Потписан Меморандум о сарадњи између Министарства европских послова и НВО Европски покрет у Црној Гори

САОПШТЕЊЕ: Потписан Меморандум о сарадњи између Министарства европских послова и НВО Европски покрет у Црној Гори

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић и предсједник Европског покрета у Црној Гори Момчило Радуловић потписали су данас Меморандум о сарадњи између Министарства европских послова и Европског покрета у Црној Гори.

19.07.2017.

Јавни позив НВО за секторске радне групе Ипа 2014-2020, сецтор Образовање, запошљавање И социјалне политике

Министарство европских послова позива невладине организације које се баве темама из сектора Образовања, запошљавања и социјалних политика да доставе предлог за избор три представника/це у састав секторске радне групе за планирање и програмирање Инструмента претприступне подршке 2014-2020 за сектор Образовање, запошљавање и социјалне политике.