Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Позив на консултације заинтересоване јавности поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 - 2020

Датум објаве: 06.11.2017 12:17 | Аутор: МЕП

Испис Штампај страницу


Министарство европских послова, као координатор процеса приступања Црне Горе Европској унији, објављује Позив на консултације заинтересоване јавности поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020.

Консултацијама се обезбјеђује информисање најшире јавности о Програму приступања, у циљу потпуније размјене информација и учествовања заинтересованих страна у њиховој припреми.

Кроз покретање електронских консултација, као двосмјерног процеса, Министарство европских послова у иницијалној фази припреме Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020. иницира размјену информација и мишљења са заинтересованим јавностима у процесу доношења овог стратегијског документа. Указујемо да се од заинтересоване јавности очекују сугестије, предлози и коментари на садржај документа и трогодишње планове у законодавном, стратегијском и административном дијелу, док структура документа остаје непромијењена у односу на важећи Програм приступања Црне Горе Европској унијји 2017 – 2018.

Електронске консултације ће бити отворене од 6. до 20. новембра 2017.

Сви заинтерсовани, своје предлоге и сугестије могу послати на сљедеће е-маил адресе: лука.станковиц@меп.гов.ме и вања.дабижиновиц@меп.гов.ме .

Упоредо с процесом електронских консултација, представници НВО који су чланови радних група за вођење преговора Црне Горе с Европском унијом биће позвани да учествују у раној фази планирања Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020, кроз учешће у раду секторских група, а све у циљу ефикаснијег планирања обавеза које су у надлежности више ресора.

Након обављених елекстронских консултација, прикупљених коментара и припремљене радне верзије документа, Министарство ће организовати јавну расправу о Нацрту Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020.
У току јавне расправе Министарство ће организовати и округли сто, о чему ће заинтересована јавност бити благовремено обавијештена.

МИНИСТАРСТВО ЕВРОПСКИХ ПОСЛОВА