Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Пејовић с еуропосланицима: 2018. кључна за убрзање процеса приступања ЕУ

Министар Пејовић с еуропосланицима: 2018. кључна за убрзање процеса приступања ЕУ
Датум објаве: 12.01.2018 10:16 | Аутор: МЕП

Испис Штампај страницу


Црна Гора је остварила добар резултат на пољу европске интеграције, а наставак реформи, посебно током 2018. ће бити кључан за постепено заокруживање преговарачког процеса и наставак политике проширења ЕУ, оцијењено је током разговора које је министар европских послова Александар Андрија Пејовић имао у Бриселу с еуропосланицима из Њемачке и Хрватске Кнутом Флекенштајном, Биљаном Борзан и Жељаном Зовко.

Саговорници су размијенили мишљења о ситуацији у ЕУ и регији, као и динамици политике проширења, те предстојећим обавезама Црне Горе у процесу приступања.

МЕП

Министар Пејовић је представио планове током актуелног бугарског и наредног аустријског предсједништва ЕУ истакавши да је Влада одлучна да до краја мандата, а посебно током ове године, интензивира рад на завршетку обавеза у свим поглављима, с фокусом на области обухваћене владавином права.

Еуропосланици су оцијенили да Стратегија за Западни Балкан чије се усвајање очекује у фебруару, извјештаји Европске комисије за државе кандидате и потенцијалне кандидате у априлу и самит о Западном Балкану који ће се у Софији одржати у мају, указују на интензиван период на пољу европске интеграције Западног Балкана и потврђују одлучност ЕУ, да, заједно с државама региона ради на њиховој пуној интеграцији.

У том контексту, пренијели су пуну подршку за напредовање у реформским процесима и исказали спремност за тјешњу сарадњу и размјену знања и искуства с црногорским институцијама и преговарачким тимом.

МИНИСТАРСТВО ЕВРОПСКИХ ПОСЛОВА