Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

24.06.2018.

Сјутра отварање поглавља 17

Црна Гора требало би сјутра да отвори преговоре о поглављу 17 - Економска и монетарна унија у оквиру Међувладине конференције о приступању Европској унији, која ће бити одржана у Луксембургу.

18.06.2018.

Париз: Црној Гори додатних 1,5 милиона еура за припрему пројекта изградње обилазнице око Будве

Париз: Црној Гори додатних 1,5 милиона еура за припрему пројекта изградње обилазнице око Будве

Европска унија је у оквиру деветнеастог позива за достављање пројеката Западобалканског инвестицијског оквира додијелила Црној Гори додатних 1,5 милиона еура за припрему пројектне документације за пројекат изградње обилазнице око Будве, као приоритетног дијела приморске варијанте Јадранско – јонског аутопута, потврђено је на састанку Управног одбора овог инструмента одржаном данас у Паризу. Црну Гору је на састанку представљала замјеница главног преговарача – национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић...

16.05.2018.

Свечана конференција поводом додјеле грантова пројектима изабраним за финансирање у оквиру Првог позива ИПА Програма прекограничне сарадње Црна Гора - Албанија 2014-2020

У организацији оперативних структура ИПА Програма прекограничне сарадње Црна Гора - Албанија 2014-2020, у четвртак, 17. маја, у Хотелу Розафа у Скадру, ће се одржати свечана конференција поводом додјеле грантова пројектима изабраним за финансирање у оквиру Првог позива ИПА Програма прекограничне сарадње Црна Гора - Албанија 2014-2020, са почетком у 12.00 сати.

11.05.2018.

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ ПОЗИВА У ОКВИРУ ИПА ПРОГРАМА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ ЦРНА ГОРА – АЛБАНИЈА 2014-2020

Обавјештавамо заинтересовану јавност да су у оквиру Првог позива за достављање пројектних приједлога за ИПА Програм прекограничне сарадње Црна Гора - Албанија 2014-2020 уговорени пројекти у износу од 2,75 милиона еура.

10.05.2018.

Објављен позив за успостављање Дунавске стратешке тачке у оквиру Дунавског транснационалног програма

Обавјештавамо заинтересовану јавност да је објављен Други позив за успостављање Дунавске стратешке тачке у оквиру Дунавског транснационалног програма. Успостављање Дунавске стратешке тачке је предвиђено специфичним циљем 4.2 - Подршка управљању и имплементацији Стратегије ЕУ за Дунавски регион (ЕУСДР).

08.05.2018.

Тематски пројекти у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору

Управљачко тијело Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору, у договору с националним тијелима земаља учесница, позива одабране институције да доставе предлоге тематских пројеката до 31. јула 2018. године.

04.05.2018.

Самосталан живот да буде једнако доступан и достижан свима

Самосталан живот да буде једнако доступан и достижан свима

Самосталан живот мора бити једнако доступан и достижан свима, а то право није свакодневица особа са инвалидитетом (ОСИ), јер многи од њих немају приступ сервисима подршке, који ће им омогућити да живе достојанствено.

26.04.2018.

НАЈАВА: Славимо Дан Европе!

Поводом обиљежавања Дана Европе, Министарство европских послова, у оквиру кампање „Ја за Европу“, и ове године организује низ активности током априла и маја с циљем промовисања европских вриједности и информисања грађана о приступању Црне Горе ЕУ.

26.04.2018.

Дружењем министара и студената обиљежен почетак мјесеца Европе

Дружењем министара и студената обиљежен почетак мјесеца Европе

Министри економије, просвјете и спорта, Драгица Секулић, Дамир Шеховић и Никола Јановић, разговарали су данас са око 40 студената свих универзитета у Црној Гори о питањима од значаја за образовање и професионално усавршавање високошколаца.

25.04.2018.

НАЈАВА: Форум ПИТАЈ МИНИСТРА!

НАЈАВА: Форум ПИТАЈ МИНИСТРА!

Министарство европских послова, у сарадњи с Министарством просвјете, Министарством спорта и Министарством економије, у четвртак 26. априла 2018. у Подгорици организује интерактивни форум Питај министра! Форум се организује у оквиру пројекта ЕУ4МЕ који финансира Европска унија, а спроводи УНДП, а поводом обиљежавања Мјесеца Европе.