Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

10.11.2017.

НАЈАВА: Министар Пејовић учествује на регионалној конвенцији о европској интеграцији Западног Балкана

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић учествоваће 11. новембра у Скопљу на регионалној конвенцији о европској интеграцији Западног Балкана.

10.11.2017.

Одржана сједница Комисије за европске интеграције

Одржана сједница Комисије за европске интеграције

У Подгорици је данас одржана пета сједница Комисије за европске интеграције којом је предсједавао министар европских послова Александар Андрија Пејовић. Чланови Комисије су размотрили резултате у реализацији Програма приступања Црне Горе Европској унији 2017-2018. за прва три квартала текуће године, пресјек стања у реализацији обавеза из четвртог квартала, као и процес припреме Програма приступања Црне Горе ЕУ 2018- 2020.

09.11.2017.

Оглас за особље Заједничког секретаријата у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020

Агенција за регионални развој Републике Хрватске као Управљачко тијело Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору за период 2014-2020, у сарадњи с Министарством европских послова Црне Горе, објављује оглас за шефа Заједничког секретаријата и пројектног координатора, с мјестом ангажовања у Загребу...

09.11.2017.

Министар Пејовић на сједници Одбора за европске интеграције: представљен напредак у европској интеграцији

Министар Пејовић на сједници Одбора за европске интеграције: представљен напредак у европској интеграцији

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић учествовао је данас у раду 12. и 13. сједнице Одбора за европске интеграције на којима је разматрано и прихваћено више докумената из процеса приступања Црне Горе ЕУ.

08.11.2017.

Подршка Чешке у процесу европске интеграције немјерљива

Подр��ка Чешке у процесу европске интеграције немјерљива

Црна Гора и Чешка су увијек имале квалитетну и плодотворну политичку и експертску сарадњу, која неће изостати ни у наредном периоду, оцијењено је на наступном састанку министра европских послова Александра Андрије Пејовића и амбасадора Чешке у Црној Гори Карела Урбана.

08.11.2017.

Оглас за програмског асистента у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020

Министарство европских послова Црне Горе, као Национално тијело Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску Босну и Херцеговину и Црну Гору за период 2014-2020, у сарадњи с Агенцијом за регионални развој Републике Хрватске, Управљачким тијелом Програма, објављује оглас за програмског асистента, са мјестом ангажовања у Подгорици...

06.11.2017.

Брисел: Напредак црногорске пољопривреде на европском путу

Брисел: Напредак црногорске пољопривреде на европском путу

Црна Гора је остварила резултате у процесу приступања Европској унији у области пољопривреде, оцијењено је данас у Бриселу, на десетом састанку Пододбора за пољопривреду и рибарство.

06.11.2017.

Европски дан у Гусињу: Искористити европске фондове за развој

Европски дан у Гусињу: Искористити европске фондове за развој

Локалне самоуправе очекују бројне обавезе у процесу приступања, али су им на располагању и бројне могућности из европских фондова чије је ефикасно кориштење предуслов за унапређење квалитета живота грађана, оцијењено је током разговора министра европских послова Александра Андрије Пејовића и предсједнице општине Гусиње Анеле Чекић. Министар Пејовић је, са сарадницима, посјетио Гусиње у склопу пројекта Европски дан у твом граду, у оквиру којег је имао састанак с челним људима Општине, учествовао на јавној трибини Ипа 2014-2020 – могућности за локалне самоуправе“ и посјетио Основну школу „Џафер Никочевић“.

06.11.2017.

Позив на консултације заинтересоване јавности поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 - 2020

Министарство европских послова, као координатор процеса приступања Црне Горе Европској унији, објављује Позив на консултације заинтересоване јавности поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020. Консултацијама се обезбјеђује информисање најшире јавности о Програму приступања, у циљу потпуније размјене информација и учествовања заинтересованих страна у њиховој припреми.

03.11.2017.

НАЈАВА: Европски дан у Гусињу

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић, боравиће са сарадницима у понедјељак, 6. новембра 2017. у радној посјети Гусињу у склопу пројекта Европски дан у Твом граду. Том приликом, министар Пејовић ће разговарати с предсједницом Општине Анелом Чекић и њеним сарадницима, говорити на јавној трибини „Ипа 2014-2020 – могућности за локалне самоуправе“ и посјетити Основну школу Џафер Никочевић гдје ће с основцима, као и средњошколцима из одјељења Средње мјешовише школе Бећо Башић разговарати о процесу европске интеграције Црне Горе.