Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

29.10.2017.

САОПШТЕЊЕ: Заједничким дјеловањем до боље регије Јадрана

САОПШТЕЊЕ: Заједничким дјеловањем до боље регије Јадрана „Заједнички приоритет држава чланица Јадранско-јонске стратегије је да, кроз синхронизовано дјеловање, створимо „паметан регион“, привлачан за финансијске инвестиције, и да кроз унапрјеђење атрактивности, конкурентности и повезивања, осигурамо економски и друштвени раст и напредак и подстакнемо интеграцију Западног Балкана у ЕУ, поручио је министар европских послова Александар Андрија Пејовић на конференцији о финансирању спровођења Јадранско-јонске стратегије која је одржана у Ћезенатику (Италија).

27.10.2017.

НАЈАВА: Министар Пејовић учествује на конференцији о финансирању Јадранско-јонске стратегије

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић учествоваће 28. октобра у Ћезенатику (Италија) на конференцији Јадранско-јонске стратегије.

26.10.2017.

САОПШТЕЊЕ: У Анкони одржан шести састанак Одбора за надгледање Јадранско-јонског трансанционалног програма (АДРИОН)

САОПШТЕЊЕ: У Анкони одржан шести састанак Одбора за надгледање Јадранско-јонског трансанционалног програма (АДРИОН)

На шестом састанку Одбора за надгледање Јадранско-јонског трансанционалног програма (АДРИОН), који је одржан 25. октобра 2017, у Анкони, Италија, најављено је објављивање другог позива за достављање предлога пројеката у првој половини 2018.

26.10.2017.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Јавни позив НВО-има за члана Радне групе за поглавље 8 – Конкуренција

На основу Јавног позива који је Министарство европских послова објавило 13. X 2017, за предлагање три представника/це НВО-а за учешће у Радној групи за припрему преговора о поглављу 8 – Конкуренција, а у складу са чланом 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство европских послова обавјештава јавност да

25.10.2017.

Свечано потписана Декларација о намјери за успостављање Међународног научног института на простору Југоисточне Европе

Свечано потписана Декларација о намјери за успостављање Међународног научног института на простору Југоисточне Европе

Декларација о намјери за успостављање Међународног научног института на простору Југоисточне Европе свечано је потписана данас, 25. октобра у ЦЕРН-у (Женева), од стране осам земаља Региона. На Министарској конференцији учествује црногорска делегација коју предводи министарка науке, др Сања Дамјановић и министар европских послова, мр Александар Андрија Пејовић.

24.10.2017.

Одржана завршна конференција ИПА Прекограничног програма Хрватска – Црна Гора, Хрватска - Босна и Херцеговина и Хрватска – Србија за раздобље 2007-2013

Одржана завршна конференција ИПА Прекограничног програма Хрватска – Црна Гора, Хрватска - Босна и Херцеговина  и Хрватска – Србија за раздобље 2007-2013

У Загребу је данас одржана завршна конференција поводом представљања резултата остварених у оквиру три ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска – Црна Гора, Хрватска - Босна и Херцеговина и Хрватска – Србија за раздобље 2007-2013. Скуп је отворила министарка регионалног развоја и фондова Европске уније у Републици Хрватској Габријела Жалац, а учеснике су поздравили представници Европске комисије и оперативних структура четири земље учеснице програма.

24.10.2017.

Најава: Сјутра потписивање Декларације о намјери за успостављање Међународног института у ЦЕРН-у

Најава: Сјутра потписивање Декларације о намјери за успостављање Међународног института у ЦЕРН-у

Министарка науке, др Сања Дамјановић, и министар европских послова Владе Црне Горе, мр Александар Андрија Пејовић, боравиће сјутра, 25. октобра 2017. године у ЦЕРН-у, Женеви, ради потписивања Декларације о намјери за упостављање Међународног научног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе.

23.10.2017.

САОПШТЕЊЕ: У оквиру Дунавског транснационалног програма 1,5 милиона еура за подршку развоја пројеката

САОПШТЕЊЕ: У оквиру Дунавског транснационалног програма 1,5 милиона еура за подршку развоја пројеката

Кроз Инструмент за подршку развоју пројеката, у оквиру Дунавског транснационалног програма биће опредијељено 1,5 милиона еура за припрему пројеката које ће финансирати различити донатори, саопштено је на Инфо дану који је организовало Министарство европских послова.

23.10.2017.

САОПШТЕЊЕ: Израда трогодишњег програма рада Владе за постизање бољих резултата

САОПШТЕЊЕ: Израда трогодишњег програма рада Владе за постизање бољих резултата

„Документ који третира развој једне државе, мора бити дугорочан. Само одговорним и одрживим планирањем можемо оснажити капацитете државне администрације и унаприједити укупну координацију како приступног процеса, тако и планирања будућих политика кредибилне државе чланице ЕУ каква Црна Гора тежи да постане“, поручио је министар европских послова Александар Андрија Пејовић на панел дискусији „Развој и координација јавних политика – реформа јавне управе као политички критеријум“ коју је организола НВО Центар за демократску транзицију.

23.10.2017.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Јавни позив НВО-има за члана Консултативног тијела за спровођење Стратегије информисања

На основу Јавног позива који је Министарство европских послова објавило 9. X 2017, за предлагање представника НВО-а за учешће у Консултативном тијелу за спровођење Стратегије информисања, а у складу са чланом 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство европских послова обавјештава јавност да