Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

18.04.2018.

Конкурс за ангажовање пројектног службеника са специјализацијом у области комуникације и информисања у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије, као уговорно тијело, објављује конкурс за ангажовање пројектног службеника са специјализацијом у области комуникација и информисања при Заједничким техничким секретаријатима за ИПА Програме прекограничне сарадње Србија-Црна Гора и Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020.

18.04.2018.

Потпредсједник Пажин: Добре оцјене Европске комисије обавезују на наставак реформи

Потпредсједник Пажин: Добре оцјене Европске комисије обавезују на наставак реформи

Црна Гора је лидер у процесу европских интеграција, што је за нас подстицај, али и обавеза и одговорност, да кроз кредибилне резултате достигнемо све потребне стандарде и на тај начин оснажимо и потврдимо овакав став наших европских партнера, саопштио је данас потпредсједник Владе Зоран Пажин на заједничкој конференцији за медије са шефом Делегације ЕУ у Црној Гори Аивом Оравом поводом презентације извјештаја Европске комисије.

17.04.2018.

САОПШТЕЊЕ: У Првом позиву 30 милиона еура за пројекте Црне Горе, Албаније и Италије

САОПШТЕЊЕ: У Првом позиву 30 милиона еура за пројекте Црне Горе, Албаније и Италије

У Подгорици је данас свечаном церемонијом обиљежен почетак уговарања пројеката изабраних у оквиру Првог позива ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору за период 2014-2020, кроз који ће бити опредијељено око 30 милиона еура од 93 милиона еура, колико износи укупан буџет Програма.

16.04.2018.

Свечана конференција поводом промоције уговарања пројеката изабраних у оквиру првог позива ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014 – 2020

Поводом промоције уговарања пројеката изабраних у оквиру првог позива ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014 – 2020, Министарство европских послова организује свечану конференцију у уторак, 17. априла 2018, у Подгорици.

13.04.2018.

САОПШТЕЊЕ: Представљене могућности ИИ позива у оквиру АДРИОН програма

САОПШТЕЊЕ: Представљене могућности ИИ позива у оквиру  АДРИОН програма

Црногорске институције и организације су за пројекте у оквиру Јадранско-јонског транснационалног програма (АДРИОН) до сада искористиле 1,8 милиона еура, саопштила је генерална директорица за европске фондове Ивана Глишевић Ђуровић, поручујући да очекује успјешне резултате црногорских корисника и у оквиру Другог позива овог програма.

05.04.2018.

Важан корак за националну медијску политику Црне Горе: ЈУФРЕX-ова Анализа медијског сектора

Важан корак за националну медијску политику Црне Горе: ЈУФРЕX-ова Анализа медијског сектора

У оквиру пројекта финансираног од стране Европске уније и имплементираног од стране Савјета Европе, представљени су налази и препоруке за даљу реформу у црногорском медијском сектору. Као дио пројекта ЈУФРЕX, група независних стручњака боравила је у Црној Гори крајем 2017. године ради детаљне анализе медијског сектора. У Анализи, на 151 страници, налази се укупно 67 препорука, који би требало да помогну Црној Гори да формулише националну медијску политику. Неке од тема којима се Анализа бави су правила државне помоц́и, питања ауторских права, медијске саморегулације и слободе говора у дигиталном добу.

05.04.2018.

Инфо дан поводом објаве другог Позива за достављање предлога пројекта у оквиру Приоритетне области 2 – Одржив регион програма АДРИОН

Поводом објаве Другог позива за достављање предлога пројеката у оквиру Приоритетне области 2 – Одрживи регион ИНТЕРРЕГ Јадранско-јонског транснационалног програма (АДРИОН) 2014-2020, Министарство европских послова у петак, 13. априла 2018. организује Инфо дан на којем ће јавности и потенцијалним корисницима бити представљени тематски циљеви, као и правила за подношење пројектних предлога у оквиру овог позива.

03.04.2018.

Семинар поводом објаве Другог позива за достављање предлога пројеката у оквиру Приоритетне области 2 - Одржив регион програма АДРИОН

Обавјештавамо заинтересовану јавност да ће се у Тирани, 11. априла 2018. одржати транснационални семинар поводом објаве Другог позива за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег Јадранско-јонског транснационалног програма (АДРИОН) 2014-2020.

27.03.2018.

Објављен Други позив Јадранско-јонског транснационалног програма (АДРИОН) за Приоритетну области 2 - Одрживи регион

Обавјештавамо заинтересовану јавност да је објављен Други позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег В-Б Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020 (АДРИОН).

27.03.2018.

Уручене награде за најбоље новинарске приче

Уручене награде за најбоље новинарске приче

Слободни и професионални медији и новинари истински су стуб демократије и саставни дио демократског друштва, без којих је и сам корпус људских права и слобода непотпун и недовршен, поручио је потпредсједник Владе Зоран Пажин приликом додјеле награде за најбољу новинарску причу у оквиру конкурса “Европа за мене”.