Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

26.03.2018.

Додјела награда за најбољу новинарску причу на конкурсу “Европа за мене”

У уторак, 27. марта 2018, с почетком у 9:00 сати биће уручене награде учесницима конкурса “Европа за мене” који је расписало Министарство европских послова за најбољу новинарску причу о конкретним резултатима процеса приступања Црне Горе Европској унији и утицају на свакодневни живот грађана:

21.03.2018.

Нови пројекти у оквиру Дунавског транснационалног програма

Нови пројекти у оквиру Дунавског транснационалног програма

Црногорске институције и организације су до сада успјешно учествовале у Дунавском транснационалном програму и у наредном периоду је важно наставити с активностима које имају циљ даљу изградњу капацитета за ефикасно кориштење финансијске и развојне подршку коју нуди овај програм европске територијалне сарадње, поручено је на данашњем састанку Одбора за надгледање овог програма.

21.03.2018.

Пажин: Црна Гора тражи подршку европских партнера да отпочне завршну етапу свог стратешког европског пута

Пажин: Црна Гора тражи подршку европских партнера да отпочне завршну етапу свог стратешког европског пута

У обраћању члановима Одбора за вањске послове Европског парламента данас у Бриселу, потпредсједник Владе Зоран Пажин изразио је очекивање да ће добрим квалитетом унутрашњих реформи, уз висок степен подршке европских партнера, Црна Гора заслужити прелазак у финалну етапу свог стратешког европског пута – фазу затварања преговарачких поглавља.

20.03.2018.

Конкурс за ученике црногорских основних и средњих школа „ЕВРОПА И ЈА“

Конкурс за ученике црногорских основних и средњих школа „ЕВРОПА И ЈА“

Министарство европских послова расписује конкурс за ученике црногорских основних и средњих школа поводом обиљежавања Дана Европе...

19.03.2018.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Јавни позив НВО-има за члана/ице Радне групе у поглављу 15 – Енергетика

На основу Јавног позива који је Министарство европских послова објавило 6. марта 2018, за предлагање представника/це невладиних организација за учешће у Радној групи за припрему и вођење преговора у поглављу 15 – Енергетика, а у складу са чланом 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство европских послова обавјештава јавност

15.03.2018.

Први позив за прекораничне и транснационалне иницијативе

Објављен је први позив за прекораничне и транснационалне иницијативе, вриједан 15 милиона еура у оквиру Норвешког фонда и Европске економске зоне. Рок за достављањје пројектних предлога је 01.07.2018. Више информација на линку: хттпс://ееагрантс.орг/регионалцооператион

12.03.2018.

Одговорни службеници неопходни за професионалну јавну управу

Одговорни службеници неопходни за професионалну јавну управу

Стручни и одговорни службеници који стратешки промишљају и раде у интересу напретка својих држава потреба су ефикасне, модерне и професионалне јавне администрације, поручила је генерална директорица за европске фондове у Министарству европских послова Ивана Глишевић Ђуровић, на Иницијалном састанку Шеме ЕУ за младе професионалце Западног Балкана.

06.03.2018.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три представника/це за члана/цу за учешће у Радној групи за припрему и вођење преговора у поглављу 15 – Енергетика

Министарство европских послова позива невладине организације које се баве темама из области енергетике да доставе предлог за избор три представника/це у састав радне групе за учешће у припреми преговора о поглављу 15 – Енергетика.

01.03.2018.

У Софији одрзан неформални састанак Радне групе за просирење Савјета

У Софији одрзан неформални састанак Радне групе за просирење Савјета

Црна Гора је посвећена процесу европске интеграције и очекује отварање преостала три преговарачка поглавља у току ове године, као и наставак нове, динамичније фазе преговора која подразумијева постепено затварање поглавља са задатим завршним мјерилима, поручила је генерална директорица за приступање ЕУ у Министарству европских послова Јелена Бурзан на неформалном састанку с представницима држава чланица ЕУ у Савјету који је одржан у Софији.

28.02.2018.

Завршена реконструкција пруге на дионици Вирпазар - Сутоморе у тунелу Созина

Завршена реконструкција пруге на дионици Вирпазар - Сутоморе у тунелу Созина

На данашњој свечаности, поводом завршетка радова на реконструкцији пруге на дионици Вирпазар – Сутоморе у тунелу Созина у дужини од 6712 метара, министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић је истакао да сектор саобраћаја у Црној Гори, заједно са сектором животне средине предњачи у броју пројеката који су финансирани кроз доступне ИПА фондове.