Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

28.02.2018.

Информативни састанци о ИНТЕРРЕГ-ИПА програму прекограничне сарадње за Хрватску, БиХ и ЦГ 2014-2020

Министарство европских послова, у сарадњи с Филијалом Заједничког секретаријата у Подгорици за ИНТЕРРЕГ-ИПА програм прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020 организује Информативне састанке на којима ће бити представљен Програм, резултати Првог позива као и уговорени пројекти.

28.02.2018.

НАЈАВА: Генерална директорица Бурзан с представницима држава чланица ЕУ у Савјету за проширење

Генерална директорица за приступање Европској унији у Министарству европских послова Јелена Бурзан учествоваће 1. марта на неформалном састанку с представницима држава чланица ЕУ у Савјету за проширење...

28.02.2018.

Извјештај са јавне расправе поводом израде ППЦГ-а

У циљу припреме Програма приступања Црне Горе Европскојј унији 2018 - 2020, Министарство европских послова је у периоду од 6 - 20. XИ 2017. расписало позив за јавне консултације, прије објављивања прве верзије нацрта документа, у раној фази његове припреме.

26.02.2018.

Боља координација политика за ефикаснију интеграцију ЦГ у ЕУ

Боља координација политика за ефикаснију интеграцију ЦГ у ЕУ

Генерална директорица за координацију стратегија којима се утврђују јавне политике Зорка Кордић, са сарадницима, примила је данас представнике Генералног директората ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу.

23.02.2018.

Саопштење државне секретарке МЕП-а Марине Вујачић

Имајући у виду да сам на позицију државне секретарке Министарства европских послова именована у складу с предлогом министра европских послова Александра Андрије Пејовића, чију је оставку Влада прихватила у четвртак, 22. ИИ 2018, предсједнику Владе сам упутила писмо оставке на мјесто државне секретарке у Министарству европских послова.

22.02.2018.

Сарајево: Размјеном знања и искуства брже напредујемо према ЕУ

Сарајево: Размјеном знања и искуства брже напредујемо према ЕУ

„Црна Гора је спремна да своје знање и искуство из процеса приступања стави на располагање колегама из Босне и Херцеговине у циљу бржег и ефикаснијег напретка према чланству у ЕУ“, поручла је генерална директорица за приступање у Министарству европских послова Јелена Бурзан на првом састанку Заједничког одбора између Црне Горе и Босне и Херцеговине, који је одржан у Сарајеву. Она је истакла да заједнички одбор представља најбољи оквир за размјену знања и искустава јер омогућава да заједно учимо и брже напредујемо према европској породици.

22.02.2018.

САОПШТЕЊЕ МИНИСТРА ЕВРОПСКИХ ПОСЛОВА АЛЕКСАНДРА АНДРИЈЕ ПЕЈОВИЋА

Обавјештавам јавност да сам упутио писмо предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу у којем сам га обавијестио да из моралних разлога подносим оставку на мјесто члана Владе Црне Горе.

20.02.2018.

Финска подржава приступање Црне Горе ЕУ

Финска подржава приступање Црне Горе ЕУ

Финска ће наставити да подржава Црну Гору у процесу преговора с Европском унијом, како кроз експертску и техничку помоћ, тако и кроз учешће у Савјету Европске уније и предсједавање Савјетом у другој половини 2019, порука је са састанка министра европских послова Александра Андрије Пејовића с државним секретаром у Министарству вањских послова Финске, Петером Стенлундом.

19.02.2018.

Развој општина у фокусу ЕУ интеграције

Развој општина у фокусу ЕУ интеграције

Приступни преговори су шанса да локалне самоуправе искористе могућности које нуде фондови ЕУ и допринесу развоју и јачању сопствених капацитета, поручено је током посјете министра европских послова Александра Андрије Пејовића општини Мојковац.