Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

16.02.2018.

Најава: Европски дан у Мојковцу

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић, боравиће са сарадницима у понедјељак, 19. фебруара 2018. у радној посјети Мојковцу.

15.02.2018.

САОПШТЕЊЕ: Ускладити стратегијске документе с кључним приоритетима Владе

САОПШТЕЊЕ: Ускладити стратегијске документе с кључним приоритетима Владе

Стварање ефикасног система координације и израда стратегија које су у складу с приоритетима црногорске Владе у функцији је свеукупног напретка и брже интеграције Црне Горе у ЕУ, поручио је министар европских послова Александар Андрија Пејовић.

14.02.2018.

НАЈАВА: Конститутивни састанак Мреже државних службеника за стратегијско планирање Црне Горе

Министарство европских послова, у сарадњи са СИГМА-ом, организује конститутивни састанак Мреже државних службеника за стратегијско планирање Црне Горе. Састанак ће отворити министар европских послова Александар Андрија Пејовић и замјеник генералног секретара Владе Никола Дедеић, који ће имати уводна излагања на тему Боља координација политика за бржу интеграцију у ЕУ.

14.02.2018.

Електронске јавне консултације о будућој кохезијској политици ЕУ и анкета о развоју Дунавског транснационалног програма након 2020

Министарство европских послова обавјештава заинтересовану јавност да је Европска комисија отворила јавне консултације посвећене будућој кохезијској политици ЕУ, у циљу развоја нових финансијских програма и Вишегодишњег финансијског оквира након 2020.

13.02.2018.

Одржан састанак Заједничког одбора за надгледање Ипа програма Србија-Црна Гора 2014-2020

Одржан састанак Заједничког одбора за надгледање Ипа програма Србија-Црна Гора 2014-2020

У Подгорици је данас одржан трећи састанак Заједничког одбора за надгледање у оквиру Ипа програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора ‎2014-2020. Састанку су присуствовали представници Оперативних структура и надлежних институција обје земље. На састанку је усвојен Годишњи извјештај о спровођењу програма за 2017, након чега је разматран процес предстојеће припреме другог позива за достављање предлога пројеката, који је планиран за другу половину 2018.

12.02.2018.

Реаговање Министарства европских послова: Црној Гори је мјесто у ЕУ

С циљем објективног и тачног информисања јавности, а у вези с реакцијама изазваним тумачењем ставова министра Пејовића у емисији Жива истина на ТВ Прва, Министарство европских послова обавјештава о сљедећем: Гостујући у Живој истини, министар европских послова Александар Андрија Пејовић је, у једном сегменту емисије, говорио о утицају трећих сила на Западни Балкан, те потреби већег присуства и ангажовања ЕУ у региону.

08.02.2018.

Министар Пејовић представио напредак у кориштењу европских фондова на Одбору за европске интеграције

Министар Пејовић представио напредак у кориштењу европских фондова на Одбору за европске интеграције

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић учествовао је данас у раду сједнице Одбора за европске интеграције на којој је разматрана и прихваћена Информација о програмима подршке Европске уније Црној Гори за 2017. годину.

08.02.2018.

У Тивту обиљежен вијек од побуне морнара у Боки

У Тивту обиљежен вијек од побуне морнара у Боки

„Слободарске идеје, вриједности које гарантују достојанствен живот и тежња за стварањем друштва једнаких, без обзира на етничку, вјерску или било коју другу припадност, биле су водиље морнара који су 1. фебруара 1918, подигли побуну, чврсто одлучни да донесу мир у Боку, поручио је министар европских послова и предсједник Координационог одбора за обиљежавање јубилеја Александар Андрија Пејовић на свечаном догађају поводом обиљежавања вијека од побуне морнара у Боки Которској, која је одржана у Тивту у сриједу 7. фебруара.

07.02.2018.

Црна Гора највише одмакла у процесу и њена европска перспектива је неупитна

Црна Гора највише одмакла у процесу и њена европска перспектива је неупитна

Стратегија за вјеродостојну перспективу проширења ЕУ на Западни Балкан је шанса да, у складу са смјерницама из документа, државе Западног Балкана интензивирају започете реформе и убрзају пут према чланству. У том процесу Црна Гора је највише одмакла и њена европска перспектива је неупитна, поруке су са састанака које је министар европских послова Александар Андрија Пејовић имао у Стразбуру током представљања Стратегије ЕК.