Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

29.01.2018.

Најава: Министар Пејовић у посјети Бугарској

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић ће, на позив бугарске министарке за предсједавање Европском унијом 2018. Љиљане Павлове, боравити у посјети Софији, 30-31. јануара 2018.

26.01.2018.

Оглас за пројектног службеника у канцеларији Антене у Никшићу, у Заједничком техничком секретаријату Програма прекограничне сарадње између Босне и Херцеговине и Црне Горе 2014-2020

Министарство европских послова Црне Горе, као Оперативна структура за спровођење ИПА ИИ програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина-Црна Гора за период 2014-2020, а у сарадњи с Дирекцијом за европске интеграције Босне и Херцеговине, позива све заинтересоване кандидате да се пријаве на конкурс за сљедеће радно мјесто:

25.01.2018.

Главна порука Давоса је снажна Европа која има визију за будућност

Главна порука Давоса је снажна Европа која има визију за будућност

“Европска унија, уз промовисање мира и благостања међу становништом Европе, остаје кључни механизам за даљи развој континента уз јачање њене позиције на глобалној сцени. У тој Унији уједињена Европа скупа са Западним Балканом остаје приоритет”, порука је министра европских послова Александра Андрије Пејовића са Свјетског економског форума.

25.01.2018.

ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ ПОЗИВА У ОКВИРУ МЕДИТЕРАНСКОГ ТРАНСНАЦИОНАЛНОГ ПРОГРАМА САРАДЊЕ

Обавјештавамо заинтересовану јавност да су на састанку Одбора за надгледање Медитеранског транснационалног програма, одобрени резултати Другог позива за достављање предлога пројеката, за који је опредијељено 67,7 милиона еура.

24.01.2018.

Министар Пејовић учествује на Свјетском економском форуму

Министар европских послова Александар Андрија Пејовић учествоваће на годишњем састанку Свјетског економског форума који ће се одржати 23 – 26. јануара 2018. у Давосу, у Швајцарској.

24.01.2018.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Јавни позив НВО-има за члана Радне групе за поглавље 2 – Слобода кретања радника

На основу Јавног позива који је Министарство европских послова објавило 11. јануара 2018, за предлагање представника/це невладиних организација за учешће у Радној групи за припрему преговора у поглављу 2 – Слобода кретања радника, а у складу са чланом 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство обавјештава јавност да није било предложених кандидата/кандидаткиња невладиних организација за члана/чланицу радне групе...

24.01.2018.

ППЦГ кључна смјерница за окончање преговора о приступању

ППЦГ кључна смјерница за окончање преговора о приступању

Програм приступања Црне Горе Европској унији (ППЦГ) 2018-2020 један је од најважнијих стратегијских докумената и садржи све кључне активности чије је испуњавање у наредном периоду неопходно за успјешно окончање преговора о приступању ЕУ, поручено је на данашњем округлом столу.

24.01.2018.

Црна Гора обиљежава вијек од побуне морнара у Боки Которској

Црна Гора обиљежава вијек од побуне морнара у Боки Которској

У организацији Министарства европских послова, данас је одржан састанак организационог одбора за припрему идејног програма обиљежавања вијека од побуне морнара у Боки Которској. Састанком је предсједавао министар европских послова Александар Андрија Пејовић, а присуствовали су представници свих институција и организација које учествују у организацији догађаја.

23.01.2018.

НАЈАВА: Округли сто поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020.

Министарство европских послова, након спроведених јавних консултација и јавне расправе, организује округли сто поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020...