Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

23.01.2018.

Мапирање синергија између процеса приступања Црне Горе ЕУ и агенде одрживог развоја

Мапирање синергија између процеса приступања Црне Горе ЕУ и агенде одрживог развоја Идентификација синергија између два снажна развојна процеса Црне Горе – приступања Европској унији и остваривања Агенде одрживог развоја до 2030. била је централна тема дводневног скупа који су организовали Министарство европских послова и Систем Уједињених нација у земљи. „Црна Гора је једна од првих земаља које су у потпуности дефинисале одговор на свих 17 циљева одрживог развоја“, казао је министар европских послова Александар Андрија Пејовић.

23.01.2018.

Интензивирање сарадње заједнички интерес Црне Горе и Данске

Интензивирање сарадње заједнички интерес Црне Горе и Данске

Данска ће наставити да подржава европску интеграцију Црне Горе, а заједнички интерес обје земље је проширење сарадње на свим пољима, оцијењено је на састанку министра европских послова Александра Андрије Пејовића и амбасадора Краљевине Данске Андерса Кристијана Хоугора.

22.01.2018.

Преговори сложенији са сваким проширењем ЕУ

Преговори сложенији са сваким проширењем ЕУ

Преговарачки процес је данас сложенији и почива на новом приступу који је више усмјерен на конкретне резултате, а специфичности преговарања с државама кандидатима указују на потребу индивидуалне процјене напретка, поручио је министар европских послова Александар Андрија Пејовић на представљању публикације “Анализа мјерила за Црну Гору кроз поређење мјерила за Хрватску и Србију”. Анализа је израђена у оквиру пројекта „Јачање капацитета црногорске управе за процес приступања ЕУ и инструмент ИПА ИИ“, који финансира ЕУ.

19.01.2018.

Округли сто поводом израде ППЦГ 2018-2020.

Министарство европских послова, након спроведених јавних консултација и јавне расправе, организује округли сто поводом израде Програма приступања Црне Горе Европској унији 2018 – 2020.

19.01.2018.

Мапирање синергија између процеса приступања Црне Горе ЕУ и агенде одрживог развоја

Министарство европских послова и Систем Уједињених нација организоваће дводневни скуп са циљем да се идентификује синергија између два снажна развојна процеса – приступања Европској унији и остваривања Агенде одрживог развоја до 2030.

19.01.2018.

Представљање анализе мјерила за Црну Гору кроз поређење с мјерилима за Хрватску и Србију

Министарство европских послова, организује у понедјељак, 22. јануара 2018, представљање публикације “Преговори о приступању ЕУ: Анализа мјерила за Црну Гору кроз поређење с мјерилима за Хрватску и Србију."

19.01.2018.

Црна Гора и Косово примјер успјешне прекограничне сарадње

Црна Гора и Косово примјер успјешне прекограничне сарадње

Конкретни и видљиви резултати ранијих пројеката између Црне Горе и Косова, који су допринијели свеобухватном развоју пограничног подручја, потврђују успјешност концепта прекограничне сарадње, поручио је министар европских послова Александар Андрија Пејовић, на завршној конференцији за Ипа програм Прекограничне сарадње Црна Гора - Косово 2011-2013.

18.01.2018.

Подршка МЕП-у међу приоритетима ЕБОР-а

Подршка МЕП-у међу приоритетима ЕБОР-а

Подршка Министарству европских послова у изградњи институционалних капацитета за спровођење реформи биће један од кључних приоритета Европске банке за обнову и развој (ЕБОР) у Црној Гори у наредном периоду, поручено је са састанка министра европских послова, Александра Андрије Пејовића с шефом канцеларије ЕБОР-а у Црној Гори, Јапом Спрејем.

18.01.2018.

НАЈАВА: Завршна конференција Ипа програма прекограничне сарадње Црна Гора - Косово 2011-2013

Министарство европских послова, у петак, 19. јануара организује Завршну конференцију Ипа програма прекограничне сарадње Црна Гора - Косово 2011-2013, на којој ће кориснике пројеката, локалне самоуправе, цивилни сектор и медије информисати о пројектним активностима које су реализоване у оквиру претходне финансијске перспективе...